Itthon közel egymillió embert érint a csontritkulás, nagyjából kétszer annyi nőt, mint férfit. Több tízezer csonttörés áll ezzel összefüggésben, így fontos, hogy tudatosan tegyünk ellene.

A csontritkulás kockázatát jelentősen növelik az alábbiak, így „nulladik” lépésként ezekkel érdemes felhagyni:

  • egészségtelen étkezés,
  • dohányzás,
  • nagyobb mennyiségű alkoholfogyasztás,
  • D-vitamin hiánya,
  • mozgásszegény életmód.

Testmozgással a csontritkulás ellen

Kezdjük is mindjárt a mozgással! A kevés mozgás, passzív életmód bizonyíthatóan hozzájárul a csontsűrűség csökkenéséhez. Miközben a gyakori testmozgás pont, hogy javítja a csontsűrűséget! Az egészség és a siker kulcsa mindössze a rendszerességben rejlik, azaz, amint abbamarad, ismét romlani fognak az eredmények.

Mit érdemes sportolni?

Természetesen semmi extrémet: a gyógytorna, a vízitorna és az úszás is jó választás. Emellett jót tehetnek a fizikumnak megfelelő súlyzós edzések és mélyizmokra ható tornák is. Ezek mind segítenek javítani a testtartást, az egyensúlyt, ezáltal pedig a mozgásbiztonságot.

Táplálkozás: jótékony ételek csontritkulás ellen

Csontritkulás ellen vitaminokban és ásványi anyagokban, főleg kalciumban gazdag ételeket érdemes választani. Ezek – nem meglepő módon – főleg zöldségek lesznek, ám szerencsére kivétel nélkül könnyen beiktathatók az étrendbe, napi szinten fogyaszthatók.

  • spenót;
  • zöldborsó;
  • petrezselyem;
  • zab;
  • káposzta.

Miért veszélyes a csontritkulás?

Mert alattomos, feltűnő, látható tünetek nélküli betegség, így csak tudatos figyelemmel lehet észrevenni. Nem érdemes megvárni a súlyosabb állapotokat, csonttöréseket, 50 év felett érdemes rendszeresen csontsűrűség vizsgálatra járni.

Ha tisztában van azzal, hogy Ön vagy szerette csontritkulásban érintett…

Mivel a folyamat nem visszafordítható, az idős, csontritkulásban szenvedő emberek többsége rettegésben él egy-egy esetleges törés miatt. Ezen még tovább nehezít a bizonytalan mozgás, megbotlás, szédülés. Van, akinek a kertbe is nehezére esik kimenni, míg más például lépcsőzni nem mer emiatt…

Van azonban megoldás arra, hogy ne essen el!

Ez a NMSM-L, azaz „Nemesemel”-kapszula. Az étrendkiegészítő tablettát 60 éves, vagy annál idősebb embereknek ajánljuk, akik félnek attól, hogy elesnek, és csonttörést szenvednek el. Ez teljesen érthető: súlyosabb csontritkulás vagy szépkor esetén sajnos egy ilyen baleset akár végzetes is lehet!

A filmtablettában, amelyet 30 db-os kiszerelésben szerezhet be, D-vitamin, magnézium és cink található. Ez az összetétel segít az izomgyengeség okozta bizonytalan mozgás és esésveszély kockázatának csökkentésében és a normál csontsűrűséghez is hozzájárul.

Hol kapható?

Itt, a webshopon – A patikákban – És a DM üzleteiben is

Megrendelem

Három doboz vásárlása esetén 10% kedvezmény!

Két doboz vásárlása felett ingyen postázzuk.