Az idősek D-vitamin ellátottsága idővel kórosan csökken, és ezt fokozhatja az egyoldalú, helytelen táplálkozás is. Épp ezért, különösen fontos figyelni a bevitelére!

D-vitamin bevitel és elesés kapcsolata időskorban

A D-vitamin napi javasolt dózisa 700-1000 NE (Nemzetközi Egység), sőt, egyes újabb kutatások már inkább 1500-2000 NE-ről beszélnek. Az Amerikai Gyógyszer Intézet kutatásokat is szervezett aköré, hogy a D-vitamin emelt bevitele és az időskori elesések számának csökkentése közti összefüggést vizsgálja.

Kutatási eredményük világosan megmutatta, hogy a 700 NE-nél magasabb dózisú D-vitamin bevitelnek már volt látható, érezhető hatása az elesések számának csökkentésére!

A NMSM-L („Nem esem el”) tabletta egyik fő összetevője is a D-vitamin, pontosan ezért. Mivel a D-vitamin legfontosabb természetes forrásai a tengeri ételek halak és herkentyűk, amelyeket az idősek itthon igen csekély arányban fogyasztanak; továbbá a napsütés, amelytől számos idős rosszul érzi magát, szükség van egyéb forrásból történő bevitelre!

Tablettánk olyan étrendkiegészítő, amely célzottan az elesések számának csökkentését, a 60 évesnél idősebb emberek jobb közérzetét szolgálja, ám nem kizárólag D-vitamin, hanem komplex multivitamin-készítmény is.

Megrendelem a webshopból

illetve megvásárolható patikákban és a DM üzleteiben

D-vitamin: hatásai az elesés megakadályozásán felül

Az elesések számának csökkentése mellett, a D-vitamin fogyasztásának más betegségek megakadályozásában is szerepe, jelentősége lehet.

  • Véd például a csontritkulástól. A folyamatot vissza ugyan nem fordítja, azonban a helyzet romlását képes megakadályozni.
  • Szerepet tölthet be a magas vérnyomás megelőzésében.
  • Megvédheti az embert különféle autoimmun betegségektől.
  • Rákellenes hatása is ismert – a rák ugyanis nem egyik pillanatról a másikra alakul ki.
  • Elegendő D-vitamin bevitel mellett csökken az esély a szívbetegségekre,
  • továbbá a cukorbetegségre is.
  • Mindezek mellett pedig gyógyítja a pikkelysömört.

Mire van szükség még az idősek immunerősítéshez, aminek a külső forrásból történő pótlása szükséges lehet?

Magnézium: számos idősnek kell olyan gyógyszereket szednie, amelyek akadályozzák a magnézium megfelelő felszívódását, noha nagy szüksége lenne szervezetüknek erre az ásványi anyagra! Hiánya szintén okozhat vérnyomásproblémákat, növelheti a trombózis kockázatát, illetve ronthatja a koncentrációs képességet is. Ha valaki nem visz be elég magnéziumot a szervezetébe, gyakrabban jelentkezhet nála szédülés, ami többek közt az elesések kockázatát is növelheti!

Kalcium: A szervezet megfelelő működéséhez szükséges a kalcium, amit a csontokból nyer ki magának; a csontok pedig az élelmiszerek és / vagy táplálékkiegészítők formájában jutnak hozzá. Ha ez kimarad, tehát nem elegendő mértékű a kalciumbevitel, a szervezet folyamatosan el fogja venni a csontoktól. Hiánya szerepet játszik a csontritkulás kialakulásában.

Megrendelem a webshopból

illetve megvásárolható patikákban és a DM üzleteiben