NMSM-L tabletta az elesés kockázatának csökkentéséért

(2 vásárlói értékelés)

3 490 Ft

NMSM-L (nem esem el) étrend kiegészítő filmtablettában lévő D vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez, a normál csontozat fenntartásához, magnézium tartalma segíti a normál izomműködést mangán és cink tartalma pedig támogatja a csontok megfelelő működését.

Kategória:

NMSM-L tabletta az elesés kockázatának csökkentéséért

A 60 éves vagy annál idősebb férfiak és nők esetében az elesés csonttöréshez vezethet.*
A nem esem el, NMSM-L (30x) étrend kiegészítő filmtablettában lévő D vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkentéséhez, a normál csontozat fenntartásához. A magnézium támogatja a normál izomműködést mangán és cink tartalma pedig támogatja a csontok megfelelő működését.

Adagolás: 60 év feletti nők vagy férfiak számára, naponta 1 db NMSM-L filmtabletta fogyasztása javasolt.

Összetétel: Kiegyensúlyozott összetételben tartalmazza az egészséges csont és izomrendszer működéséhez szükséges vitaminokat és ásványi anyagokat.

A csontritkulás (oszteoporózis) Magyarország lakosságának 9%-át érinti, 600.000 nőt és 300.000 férfit. A törések kialakulásáig a csontritkulás gyakorta tünetmentes, a törés jelentkezésekor azonban már jelentős mértékű csontvesztés alakult ki. Ezért nagyon fontos a megelőzés, a korai diagnózis és kezelés.

Feltett célunk, hogy csökkentsük az idős emberek eleséseinek számát  és ezzel a fenti súlyos mellékhatásokat mérsékeljük. Eddig Magyarországon nem volt hivatalosan elesés elleni készítmény, így a NMSM-L filmtabletta ebből a szempontból mindenképpen hiánypótló.

Elesés-elleni projekt: NMSM-L tabletta az elesés kockázatának csökkentéséért.

Első hallásra kétségek ébredhetnek bennünk, hogy valóban létezhet-e összefüggés az időskori elesés gyakorisága és a D-vitamin hiány között, hiszen a növekvő fogyasztói érdeklődés hatására a „napfény vitaminnak” is nevezett D-vitaminról manapság annyi minden, sokszor nem kellően alátámasztott feltevést olvashatunk. Ebben az esetben a vizsgálatok kritikus értékelését az EFSA szakértő testülete ( Európai Élelmiszerbiztonsági hatóság) végezte el, kizárólag a releváns randomizált klinikai vizsgálatok, megfigyeléses vizsgálatok és az ezeket feldolgozó metaanalízisek eredményeit alapul véve, ezért a levont következtetéseket, melyek a D-vitamin mindkét formájára (kolekalciferol: D-vitamin; ergokalciferol: D-vitamin) vonatkoznak, kellően megalapozottnak tekinthetjük.

Az EFSA szakértői testületének végkövetkeztetése az egészségre vonatkozó állításban az alábbiak szerint került megfogalmazásra: A D-vitamin hozzájárul az egyensúlyzavar és az izomgyengeség okozta esésveszély kockázatának csökkenéséhez. A 60 éves vagy annál idősebb férfiak és nők esetében az elesés a csonttörések kockázati tényezője. Az állítás csak olyan étrend-kiegészítők esetében alkalmazható, amelyek napi adagonként legalább 15 μg (600 NE) D-vitamint tartalmaznak. A fogyasztót tájékoztatni kell arról, hogy a kedvező hatás napi 20 μg (800 NE) D-vitamin valamennyi forrásból történő bevitelével érhető el.

A Randomizált klinikal tanulmányokban 200, 70 éves vagy idősebb férfi és nő beteget vizsgáltak ,akiknek az  elmúlt évben minimum 1 kistraumás törése volt. 3 csoportot képeztek és a páciensek a következő adagban kapták a D-vitamint: 24000 NE/hó (napi 800 NE), 60000 NE/hó (napi 2000 NE), 24000 NE/hó (napi 800 NE) plusz 300 μg/hó aktivált D vitamin (Alpha D3). Az eredmények alapján , a legkisebb D vitamin adag ( 800NE, 20 μg)  mellett volt szignifikánsan kevesebb az elesések száma, valamint szignifikánsan jobb alsóvégtagi funkciók (egyensúlyteszt, járási sebesség stb). Nincs rá egyértelmű magyarázat, de a vizsgálat szerint a kevesebb D vitamin bevitel többet ér.

A NMSM-L tablettát magyar kutatók úgy fejlesztették ki, hogy az ideális mennyiségű D-vitamin mellett egyéb, a csont és izom megfelelő működését elősegítő alkotórész is belkerült, mint a magnézium, mangán, vas, cink, B6 ,B12 vitamin, valamiont folsav.

 

                                  Tápérték
összetétel
1 tablettában
napi adagban
RDA**
Magnézium
60mg
60mg
16%
Mangán
2mg
2mg
100%
Vas
20mg
20mg
143%
Cink
10mg
10mg
100%
B6 vitamin
2mg
2mg
143%
B12 vitamin
2,5μg
2,5μg
100%
D3 vitamin
25μg
25μg
500%
Folsav
200μg
200μg
100%

* A csonttörésnek több kockázati tényezője is lehet, ezek egyike az elesés. A kockázati tényezők egyikének megváltoztatása kedvező hatást eredményezhet vagy nem eredményezhet.

**  RDA: felnőttek számára ajánlott napi bevitel %-ban.

A NMSM-L használata előtt olvassa el a mellékelt tájékoztatót!

A termék kiskorú gyermek elől elzárva tartandó!

NMSM-L tabletta az elesés kockázatának csökkentéséért termékről 2 értékelés

  1. Kovács Mária

    Hónapok óta szedem és erősebbnek érzem magam! Jó a termék!

  2. Révész Rezsőné

    Mindenkinek ajánlom, aki fél az eleséstől, nekem bevált!

Mondd el a véleményed

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük